Snipper de uien. Rasp de knoflook en gember fijn. Halveer de krieltjes in de lengte.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en gember 5 min. op laag vuur, voeg na 4 min. de curry madras toe. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes toe en schep goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes stoven. Roer de tuinerwten erdoor, draai het vuur hoog en laat nog 5 min. zonder deksel een beetje inkoken. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfzacht. Verdeel de curry over diepe borden. Halveer de eieren en verdeel over de curry.
Curry met krieltjes, ei, tuinerwten en spinazie
Veel smaak, veel groente en laag in prijs: deze curry heeft het allemaal! We maken 'm met krieltjes, spinazie, erwtjes en een gekookt ei. De smaak komt van de handige curry madras melange en gember.
- combinatietipOok lekker met kip. Je kunt de eieren dan weglaten. Voeg 300 g kipblokjes toe. Bak mee met de ui, knoflook en gember. Het recept is dan niet meer onder € 2.00.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Curry met krieltjes, ei, tuinerwten en spinazie
Veel smaak, veel groente en laag in prijs: deze curry heeft het allemaal! We maken 'm met krieltjes, spinazie, erwtjes en een gekookt ei. De smaak komt van de handige curry madras melange en gember.

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
20 min. bereiden
8 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Rasp de knoflook en gember fijn. Halveer de krieltjes in de lengte.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, knoflook en gember 5 min. op laag vuur, voeg na 4 min. de curry madras toe. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend nog 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes toe en schep goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min. zachtjes stoven. Roer de tuinerwten erdoor, draai het vuur hoog en laat nog 5 min. zonder deksel een beetje inkoken. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. halfzacht. Verdeel de curry over diepe borden. Halveer de eieren en verdeel over de curry.
combinatietip:Ook lekker met kip. Je kunt de eieren dan weglaten. Voeg 300 g kipblokjes toe. Bak mee met de ui, knoflook en gember. Het recept is dan niet meer onder € 2.00.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
30 g verse gember
1 kg krieltjes
4 el zonnebloemolie
1 el curry madras specerijenmelange
70 g tomatenpuree
500 ml water
225 g fijne diepvries tuinerwten
400 g verse spinazie
4 scharreleieren