Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tuinerwten ontdooien.
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de peper en snijd fijn. Snijd de steeltjes van de koriander fijn, houd de blaadjes apart. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de bloemkool in roosjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met de gember, knoflook, peper en koriandersteeltjes 5 min. Voeg de bloemkool en curry madras toe en bak 5 min. mee.
Voeg de tomaten, kikkererwten en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15-17 min. op laag vuur stoven, tot de bloemkool beetgaar is. Roer de laatste 2 min. de tuinerwten erdoor.
Serveer de curry met de zilvervliesrijst en garneer met de rest van de koriander.
Bloemkoolcurry met zilvervliesrijst en tuinerwten
Een geurige bloemkoolcurry met ui, knoflook, gember en curry madras, vol met kikkererwten en tuinerwten. Serveer met zilvervliesrijst en frisse koriander voor een kleurrijk, vega hoofdgerecht dat zo op tafel staat.
- combinatietipLekker met halfvolle yoghurt en volkoren naan. Let op het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bloemkoolcurry met zilvervliesrijst en tuinerwten
Een geurige bloemkoolcurry met ui, knoflook, gember en curry madras, vol met kikkererwten en tuinerwten. Serveer met zilvervliesrijst en frisse koriander voor een kleurrijk, vega hoofdgerecht dat zo op tafel staat.

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tuinerwten ontdooien.
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de peper en snijd fijn. Snijd de steeltjes van de koriander fijn, houd de blaadjes apart. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de bloemkool in roosjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met de gember, knoflook, peper en koriandersteeltjes 5 min. Voeg de bloemkool en curry madras toe en bak 5 min. mee.
Voeg de tomaten, kikkererwten en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15-17 min. op laag vuur stoven, tot de bloemkool beetgaar is. Roer de laatste 2 min. de tuinerwten erdoor.
Serveer de curry met de zilvervliesrijst en garneer met de rest van de koriander.
combinatietip:Lekker met halfvolle yoghurt en volkoren naan. Let op het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
300 g diepvries tuinerwten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
30 g verse gember
1 rode peper
15 g verse koriander
2 tomaten
1 bloemkool
400 g kikkererwten
2 el zonnebloemolie
1½ el curry madras
250 ml water



