Bloemkoolcurry met zilvervliesrijst en tuinerwten

Een geurige bloemkoolcurry met ui, knoflook, gember en curry madras, vol met kikkererwten en tuinerwten. Serveer met zilvervliesrijst en frisse koriander voor een kleurrijk, vega hoofdgerecht dat zo op tafel staat.

545 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

zeer pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tuinerwten ontdooien.

  2. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de peper en snijd fijn. Snijd de steeltjes van de koriander fijn, houd de blaadjes apart. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de bloemkool in roosjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  3. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met de gember, knoflook, peper en koriandersteeltjes 5 min. Voeg de bloemkool en curry madras toe en bak 5 min. mee.

  4. Voeg de tomaten, kikkererwten en het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15-17 min. op laag vuur stoven, tot de bloemkool beetgaar is. Roer de laatste 2 min. de tuinerwten erdoor.

  5. Serveer de curry met de zilvervliesrijst en garneer met de rest van de koriander.

  • combinatietipLekker met halfvolle yoghurt en volkoren naan. Let op het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Bloemkoolcurry met zilvervliesrijst en tuinerwten

Een geurige bloemkoolcurry met ui, knoflook, gember en curry madras, vol met kikkererwten en tuinerwten. Serveer met zilvervliesrijst en frisse koriander voor een kleurrijk, vega hoofdgerecht dat zo op tafel staat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig