Stamppot met biefstuk en sojasaus
Stamppot met biefstuk en sojasaus

Stamppot met biefstuk en sojasaus

Stamppot anders: met plakjes biefstuk in plaats van worst.

15 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

geschoonde spruitjes

40 g

ongezouten roomboter

300 g

biefstuk

3 el

sojasaus

7½ g

verse tijm

150 g

gesneden uien

900 g

aardappelpuree met boter

150 g

rauwkost zoetepaprikamix

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot anders: met plakjes biefstuk in plaats van worst.

Aan de slag

1

Kook de spruiten 5 min. en giet af.

2

Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg 1 el sojasaus toe en schep om. Breng op smaak met peper. Neem de biefstuk uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes.

3

Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de uien en tijm 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten en de rest van de sojasaus toe en bak 2 min. mee. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

4

Stamp het ui-spruitjesmengsel grof met de pureestamper en schep samen met de rauwkost door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper. Snijd de biefstuk in plakjes en leg op de stamppot.