Linguine met kipgehaktballetjes
Pasta met een Mexicaanse twist.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 el jalapeñopeper in pot
- 15 g verse koriander
- 4 kipsaucijzen
- 2 el arachideolie
- 1 ui
- 2 rode puntpaprika's (variatie mogelijk)
- 1 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
- 400 g tomatenblokjes
- 300 g De Cecco Linguine n° 7 (pak 500 g)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de jalapeños en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart. Verwijder het vel van de saucijzen en meng het vlees met de fijngesneden jalapeños en koriandersteeltjes. Rol 20 balletjes van het vleesmengsel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.
- Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees overdwars in dunne repen. Bak de ui, paprika en piccadillo in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.
variatietip:
Je kunt de kipsaucijzen eventueel ook vervangen door 300 g varkenssaucijs.
serveertip:
Schep wat zure room op de pasta.
allergietip:
Wil je een glutenvrije maaltijd? Vervang de linguine door 300 g glutenvrije spaghetti (pak 500 g, AH).

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 555 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Linguine met kipgehaktballetjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linguine met kipgehaktballetjes
- 1 el jalapeñopeper in pot
- 15 g verse koriander
Snijd de jalapeños en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart.
- 4 kipsaucijzen
Verwijder het vel van de saucijzen en meng het vlees met de fijngesneden jalapeños en koriandersteeltjes. Rol 20 balletjes van het vleesmengsel.
- 2 el arachideolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.
- 1 ui
- 2 rode puntpaprika's
Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees overdwars in dunne repen.
- 1 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
Bak de ui, paprika en piccadillo in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
- 400 g tomatenblokjes
Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g De Cecco Linguine n° 7
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.
variatietip:
Je kunt de kipsaucijzen eventueel ook vervangen door 300 g varkenssaucijs.
serveertip:
Schep wat zure room op de pasta.
allergietip:
Wil je een glutenvrije maaltijd? Vervang de linguine door 300 g glutenvrije spaghetti (pak 500 g, AH).