Linzensoep met korianderpesto
Rijkgevulde soep met rode linzen en schelvis. Wij scheppen nog een keer op!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1½ liter kraanwater
- 250 g Valle del sole rode splitlinzen
- 3 kippenbouillontabletten
- 6 el traditionele olijfolie
- 15 g verse koriander
- 250 g verse schelvisfilets
- 1 el za'atar kruidenmix (blikje 65 g)
- 1 perssinaasappel (schoongeboend)
- 1½ el harissa (kruidenpasta, potje 100 g)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.
- Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.
- Doe 4 el olie, de koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.
- Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.
- Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.
- Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het rasp en sap van de sinaasappel. Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis.
variatietip:
In plaats van rode linzen kun je ook 250 g spliterwten gebruiken.

Linzensoep met korianderpesto
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.605 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Linzensoep met korianderpesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzensoep met korianderpesto

- 600 g winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.

- 1½ liter kraanwater
- 250 g Valle del sole rode splitlinzen
- 3 kippenbouillontabletten
Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.

- 4 el traditionele olijfolie
- 15 g verse koriander
Doe de olie, koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.

- 250 g verse schelvisfilets
- 1 el za'atar kruidenmix
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de olie.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.

- 1 perssinaasappel
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.

- 1½ el harissa
Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het sinaasappelrasp en -sap.

Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis. Lekker!
variatietip:
In plaats van rode linzen kun je ook 250 g spliterwten gebruiken.