Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 min. gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de tonijn uitlekken en roer samen met het ei en de peterselie los.
Giet de aardappel af en stamp met een pureestamper tot puree, voeg toe aan het tonijnmengsel en meng tot een glad geheel. Vorm 6 balletjes (per 6 porties) van het mengsel en druk wat platter.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Laat iets afkoelen.
Tonijnkoekjes - 12+ maanden (Opperdepop)
Koekjes van vette vis zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel goed voor ze.
- variatietipIn plaats van tonijn kun je de koekjes ook goed met zalm uit blik maken.
- bewaartipJe kunt de viskoekjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tonijnkoekjes - 12+ maanden (Opperdepop)
Koekjes van vette vis zijn niet alleen heel lekker, maar ook heel goed voor ze.

6 porties
95 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 min. gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Laat de tonijn uitlekken en roer samen met het ei en de peterselie los.
Giet de aardappel af en stamp met een pureestamper tot puree, voeg toe aan het tonijnmengsel en meng tot een glad geheel. Vorm 6 balletjes (per 6 porties) van het mengsel en druk wat platter.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Laat iets afkoelen.
variatietip:In plaats van tonijn kun je de koekjes ook goed met zalm uit blik maken.
bewaartip:Je kunt de viskoekjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
250 g kruimige aardappelen
5 g verse peterselie
185 g tonijnstukken in water
1 scharrelei
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
pureestamper