Schil de wortel, bieten en aardappel. Snijd de wortel in plakjes en de biet en aardappel in blokjes.
Kook de groenten en aardappel in een laagje water in 15 min. gaar met het deksel op de pan. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
Wortel-bietenhapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)
Maak dit hapje per portie, zodat je de nitraatvolle bietjes niet hoeft op te warmen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Wortel-bietenhapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)
Maak dit hapje per portie, zodat je de nitraatvolle bietjes niet hoeft op te warmen.

1 porties
65 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de wortel, bieten en aardappel. Snijd de wortel in plakjes en de biet en aardappel in blokjes.
Kook de groenten en aardappel in een laagje water in 15 min. gaar met het deksel op de pan. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
50 g winterpenen
½ biologische gekookte biet
50 g kruimige aardappelen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine