Kaas­souf­flé

Indruk maken op je gasten? Serveer deze soufflés. En dan zeg je er natuurlijk niet bij dat ze heel eenvoudig te maken zijn.

(35) waardeer
frans voorgerecht Indruk maken op je gasten? Serveer deze soufflés. En dan zeg je er natuurlijk niet bij dat ze heel eenvoudig te maken zijn. 4 personen
3 35

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
 • 4 ramequins

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt 10 g boter in een steelpan en vet de ramequins hiermee in. Vet de randen van onder naar boven in, dit bevordert het rijzen van de soufflés. Bestuif de binnenkant van de ramequins met bloem en tik de overtollige bloem eruit.
 2. Snijd de bieslook fijn. Rasp de kaas. Smelt in dezelfde steelpan de rest van de boter. Voeg al roerend de bloem toe. Bak 2 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
 3. Neem de pan van het vuur. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije glazen kom en de eidooiers in een aparte kom. Roer de eidooiers een voor een door de bechamelsaus.
 4. Roer daarna de kaas en bieslook door de saus. Roer tot de kaas is gesmolten en opgenomen. Schep de saus over in een ruime kom.
 5. Klop de eiwitten met het zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt. Spatel ⅓ van het eiwit door de saus. Spatel daarna voorzichtig de rest van de eiwitten luchtig door de saus.
 6. Verdeel het soufflémengsel over de ramequins en strijk de bovenkant glad. Ga met de punt van een mes langs de rand van de ramequins, zodat de rand het rijzen niet belemmert. Bak de soufflés in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct.
video

Kaas­souf­flé

recipevideo - 03:53 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 415 kcal
 • eiwit 20 g
 • koolhydraten 13 g
 • vet 31 g
  waarvan verzadigd 19 g
 • natrium 550 mg
 • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kaassoufflé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­souf­flé

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
 • 10 g ongezouten roomboter

Smelt de boter in een steelpan en vet de ramequins hiermee in. Vet de randen van onder naar boven in, dit bevordert het rijzen van de soufflés.

3
 • 2 g tarwebloem

Bestuif de binnenkant van de ramequins met bloem en tik de overtollige bloem eruit.

4
 • 25 g verse bieslook
 • 120 g Zaanlander 3 jaar oud

Snijd de bieslook fijn. Rasp de kaas.

5
 • 50 g ongezouten roomboter
 • 50 g tarwebloem

Smelt in dezelfde steelpan de boter. Voeg al roerend de bloem toe. Bak 2 min. op laag vuur (roux).

6
 • 300 ml volle melk

Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

7
 • 4 middelgrote eieren

Neem de pan van het vuur. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije glazen kom en de eidooiers in een aparte kom.

8

Roer de eidooiers een voor een door de bechamelsaus.

9

Roer daarna de kaas en bieslook door de saus. Roer tot de kaas is gesmolten en opgenomen. Schep de saus over in een ruime kom.

10
 • 1 mespunt zout

Klop de eiwitten met het zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.

11

Spatel ⅓ van het eiwit door de saus. Spatel daarna voorzichtig de rest van de eiwitten luchtig door de saus.

12

Verdeel het soufflémengsel over de ramequins en strijk de bovenkant glad.

13

Ga met de punt van een mes langs de rand van de ramequins, zodat de rand het rijzen niet belemmert.

14

Bak de soufflés in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct. Lekker!

Tip: Open de oven tussentijds niet, want dan zakken de soufflés in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.