bewaar
Wortel-kaassoufflé
Wortel-kaassoufflé
bewaar

Wortel-kaassoufflé

45 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

boter of margarine om in te vetten

300 g

winterpeen

50 g

boter of margarine

50 g

bloem

3 dl

melk

1 zakje

geraspte oude kaas

2 theelepels

gemalen mosterdzaad

1 theelepel

paprikapoeder

zout

(versgemalen) witte peper

4

eieren

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • souffléschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Soufflévorm invetten. Wortels schoonmaken, in stukken snijden en in pan met water in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in ruime pan boter smelten en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kaas, mosterdzaad, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren. In keukenmachine wortel pureren en wortelpuree door saus roeren. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwit stijfkloppen. Pan van vuur nemen en eierdooiers door saus roeren. Stijfgeklopt eiwit voorzichtig door saus spatelen en mengsel in vorm schenken. Soufflé in midden van oven in ca. 25 minuten gaar bakken. Serveren met rijst en gemengde salade.