bewaar
Thaise kip-noedelsalade
Thaise kip-noedelsalade
bewaar

Thaise kip-noedelsalade

25 min. bereiden
licht pittig
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Chinese eiermie

200 g

verse sugarsnaps

2 el

arachideolie

300 g

Thaise kipfiletblokjes

3

bosuien

300 g

winterpeen

1 bos

radijs

3 el

pindakaas met stukjes noot

3 el

zoete chilisaus

2 el

vissaus

3 el

limoensap

1

rode peper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grote glazen pot of weckfles (750 ml)

Aan de slag

1

Breek de mie in stukjes en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sugarsnaps 4 min. in ruim water. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 min. gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Neem de pan van het vuur en schep de bosui erdoor.

3

Rasp de winterpeen en radijs met de grove rasp van de keukenmachine. Klop de pindakaas, chilisaus, vissaus, het limoensap en de rest van de olie tot een dressing. Snijd de rode peper in ringetjes en meng met de geraspte groenten door de mie.

4

Verdeel de helft van de mie over de bodem van de potten. Verdeel hier achtereenvolgens de helft van de sugarsnaps, de kip en de rest van de mie over. Leg de rest van de sugarsnaps erop. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

variatietipJe kunt de Thaise kipfiletblokjes ook vervangen door naturel kipfiletblokjes en deze naar smaak kruiden met tom kha pasta (Blue Elephant).

bewaartipJe kunt de salade een halve dag van tevoren maken.