Thaise kip-noedelsalade

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g Chinese eiermie
- 200 g verse sugarsnaps
- 2 el arachideolie
- 300 g Thaise kipfiletblokjes
- 3 bosuien
- 300 g winterpeen
- 1 bos radijs
- 3 el pindakaas met stukjes noot
- 3 el zoete chilisaus
- 2 el vissaus
- 3 el limoensap
- 1 rode peper
Keukenspullen
- keukenmachine
- 4 grote glazen pot of weckfles (750 ml)
Advertentie
Bereiden
- Breek de mie in stukjes en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sugarsnaps 4 min. in ruim water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 min. gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Neem de pan van het vuur en schep de bosui erdoor.
- Rasp de winterpeen en radijs met de grove rasp van de keukenmachine. Klop de pindakaas, chilisaus, vissaus, het limoensap en de rest van de olie tot een dressing. Snijd de rode peper in ringetjes en meng met de geraspte groenten door de mie.
- Verdeel de helft van de mie over de bodem van de potten. Verdeel hier achtereenvolgens de helft van de sugarsnaps, de kip en de rest van de mie over. Leg de rest van de sugarsnaps erop. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.
variatietip:
Je kunt de Thaise kipfiletblokjes ook vervangen door naturel kipfiletblokjes en deze naar smaak kruiden met tom kha pasta (Blue Elephant).
bewaartip:
Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.175 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Thaise kip-noedelsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise kip-noedelsalade
- 250 g Chinese eiermie
Breek de mie in stukjes en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 200 g verse sugarsnaps
Kook de sugarsnaps 4 min. in ruim water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- 1 el arachideolie
- 300 g Thaise kipfiletblokjes
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes in 5 min. gaar. Schep regelmatig om.
- 3 bosuien
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Neem de pan van het vuur en schep de bosui erdoor.
- 300 g winterpeen
- 1 bos radijs
Rasp de winterpeen en radijs met de grove rasp van de keukenmachine.
- 3 el pindakaas met stukjes noot
- 3 el zoete chilisaus
- 2 el vissaus
- 3 el limoensap
- 1 el arachideolie
Klop de pindakaas, chilisaus, vissaus, het limoensap en de olie tot een dressing.
- 1 rode peper
Snijd de rode peper in ringetjes en meng met de geraspte groenten door de mie.
Verdeel de helft van de mie over de bodem van de potten. Verdeel hier achtereenvolgens de helft van de sugarsnaps, de kip en de rest van de mie over.
Leg de rest van de sugarsnaps erop. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.
variatietip:
Je kunt de Thaise kipfiletblokjes ook vervangen door naturel kipfiletblokjes en deze naar smaak kruiden met tom kha pasta (Blue Elephant).
bewaartip:
Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.