Bietensoep met geitenkaascroutons
Pittige kaas en zoete rode biet vormen een perfect duo in deze soep.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 300 g preien
- 75 g ongezouten roomboter
- ½ petit beurre brood (ongesneden)
- 4 g verse tijm
- 75 g oude geitenkaas
- 2 kippenbouillontabletten
- 400 g geraspte bietjes (bak, koelvers)
- 1 liter water
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.
- Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas. Meng de tijm met het brood en de helft van de geitenkaas en bestrooi met peper.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
- Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij.
combinatietip:
Lekker met uitgebakken plakjes chorizo.
bewaartip:
Je kunt de bietensoep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid de geitenkaascroutons vlak voor serveren.

Bietensoep met geitenkaascroutons
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 380 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 29 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.440 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Bietensoep met geitenkaascroutons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bietensoep met geitenkaascroutons

- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 300 g preien
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen.

- 35 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.

- ½ petit beurre brood
- 4 g verse tijm
- 75 g oude geitenkaas
Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas.

Meng de tijm met het brood en de helft van de geitenkaas en bestrooi met peper.

- 40 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

- 2 kippenbouillontabletten
- 400 g geraspte bietjes
- 1 liter water
Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij.
combinatietip:
Lekker met uitgebakken plakjes chorizo.
bewaartip:
Je kunt de bietensoep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid de geitenkaascroutons vlak voor serveren.