bewaar
Clubsandwich met omelet, Parmezaan en verse kruiden
Clubsandwich met omelet, Parmezaan en verse kruiden
bewaar

Clubsandwich met omelet, Parmezaan en verse kruiden

Deze clubsandwich móet je echt geproefd hebben!

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12 plakjes

ontbijtspek

75 g

Parmigiano Reggiano

6 takjes

verse peterselie

½ pot

bieslookplantje

4

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

12 sneetjes

boeren witbrood

6 el

mayonaise

8 blaadjes

krop ijsbergsla

4

tomaten

1 bakje

tuinkers

50 g

naturel chips

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  • satéprikkers

Deze clubsandwich móet je echt geproefd hebben!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet achter in de pan.

2

Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn.

3

Klop de eieren los met de melk en roer de kaas, kruiden en peper erdoor. Verhit het bakvet van het spek in de pan. Schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.

4

Rooster ondertussen het brood in een broodrooster. Besmeer het brood aan 1 kant met de mayonaise. Beleg 8 sneetjes met een blaadje sla.

5

Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaat over 4 sneetjes met sla en verdeel het uitgebakken spek erover. Leg hierop een sneetje brood met sla.

6

Snijd de omelet in 4 kwarten. Leg op de sla en bestrooi met wat tuinkers.

7

Leg de sneetjes brood met de mayonaise naar beneden erop, steek de satéprikkers erin en snijd het brood voorzichtig schuin door. Verdeel over 4 borden en garneer met de chips.

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.