Clubsandwich met omelet, Parmezaan en verse kruiden
Deze clubsandwich móet je echt geproefd hebben!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 12 plakjes ontbijtspek
- 75 g Parmigiano Reggiano (stuk)
- 6 takjes verse peterselie
- ½ pot bieslookplantje
- 4 middelgrote eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 12 sneetjes boeren witbrood
- 6 el mayonaise
- 8 blaadjes krop ijsbergsla
- 4 tomaten
- 1 bakje tuinkers
- 50 g naturel chips
Keukenspullen
- broodrooster
- 8 satéprikkers
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet achter in de pan.
- Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn.
- Klop de eieren los met de melk en roer de kaas, kruiden en peper erdoor. Verhit het bakvet van het spek in de pan. Schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
- Rooster ondertussen het brood in een broodrooster. Besmeer het brood aan 1 kant met de mayonaise. Beleg 8 sneetjes met een blaadje sla.
- Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaat over 4 sneetjes met sla en verdeel het uitgebakken spek erover. Leg hierop een sneetje brood met sla.
- Snijd de omelet in 4 kwarten. Leg op de sla en bestrooi met wat tuinkers.
- Leg de sneetjes brood met de mayonaise naar beneden erop, steek de satéprikkers erin en snijd het brood voorzichtig schuin door. Verdeel over 4 borden en garneer met de chips.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 785 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.315 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Clubsandwich met omelet, Parmezaan en verse kruiden
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Clubsandwich met omelet, Parmezaan en verse kruiden
- 12 plakjes ontbijtspek
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat 1 el bakvet achter in de pan.
- 75 g Parmigiano Reggiano
- 6 takjes verse peterselie
- ½ pot bieslookplantje
Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn.
- 4 middelgrote eieren
- 50 ml halfvolle melk
Klop de eieren los met de melk en roer de kaas, kruiden en peper erdoor.
Verhit het bakvet van het spek in de pan. Schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
- 12 sneetjes boeren witbrood
Rooster ondertussen het brood in een broodrooster.
- 6 el mayonaise
- 8 blaadjes krop ijsbergsla
Besmeer het brood aan 1 kant met de mayonaise. Beleg 8 sneetjes met een blaadje sla.
- 4 tomaten
Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaat over 4 sneetjes met sla en verdeel het uitgebakken spek erover. Leg hierop een sneetje brood met sla.
- 1 bakje tuinkers
Snijd de omelet in 4 kwarten. Leg op de sla en bestrooi met wat tuinkers.
Leg de sneetjes brood met de mayonaise naar beneden erop, steek de satéprikkers erin en snijd het brood voorzichtig schuin door.
- 50 g naturel chips
Verdeel over 4 borden en garneer met de chips.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.