bewaar
Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm
Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm
bewaar

Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm

Met dit gerecht haal je het gevoel van een echte Franse bistro in huis.

35 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rode ui

50 g

ongezouten roomboter

1 el

rietsuiker

2 el

rodewijnazijn

2 el

verse tijm

4

entrecotes

2 tl

mix voor rundvlees

Met dit gerecht haal je het gevoel van een echte Franse bistro in huis.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur ca. 30 min. Schep regelmatig om.

2

Voeg na 15 min. de suiker en azijn toe aan de uien. Blijf regelmatig omscheppen. Voeg na 25 min. de tijmblaadjes toe en bak nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bestrooi de entrecotes met de mix voor rundvlees. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes 3 min. op hoog vuur rosé. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten afgedekt met aluminiumfolie .

4

Serveer de entrecotes met de gekaramelliseerde uien.

combinatietipLekker met gebakken aardappelschijfjes en rauwkost met rucola (zakje 150 g).

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.