bewaar
Broodje gerookte wortel (sandwich smoked carrots)
Broodje gerookte wortel (sandwich smoked carrots)
bewaar

Broodje gerookte wortel (sandwich smoked carrots)

In Amerika bereiden ze alles op de barbecue, zelfs fijngesneden wortel. En lekker dat het is!

45 min. bereiden
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

winterpeen

100 ml

ketchup

2 el

keukenstroop

50 ml

appelciderazijn

2 el

rietsuiker

2 tl

gerookt paprikapoeder

2 tl

mosterdpoeder

2 tl

tabasco

1 teen

knoflook

4

witte bollen

400 g

wittekoolrauwkost

150 g

gesneden rodekool

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • schaal rooksnippers

In Amerika bereiden ze alles op de barbecue, zelfs fijngesneden wortel. En lekker dat het is!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Doe de rooksnippers in een kom en schenk er zo veel water bij dat het onder staat. Laat 30 min. weken. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in lange dunne reepjes van ½ cm dik (julienne). Kook 3 min. in water. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Laat de houtsnippers uitlekken en doe in de rookschaal. Verwijder het rooster van de barbecue en zet het bakje tussen de kolen. Leg het rooster terug. Doe de peen in de grillschaal en gril 10 min. op het rooster van de barbecue.

3

Meng ondertussen de ketchup, keukenstroop, appelciderazijn, rietsuiker, paprikapoeder, mosterd en 1 tl tabasco in een steelpan. Pers de knoflook erboven. Breng de saus op middelhoog vuur aan de kook en laat 10 min. op laag vuur pruttelen.

4

Meng de peen door de saus. Halveer de witte bollen en laat de rauwkostmix uitlekken. Meng de rauwkost met de rodekool.

5

Beleg de onderste helften van de broodjes met de rauwkost. Verdeel de peen erover en breng op smaak met de rest van de tabasco.

Roken op de barbecue

Instructievideo - 01:01 min.