bewaar
Broodje pulled paddo's
Broodje pulled paddo's
bewaar

Broodje pulled paddo's

Pulled pork kennen we allemaal wel, maar wist je dat je paddenstoelen ook op deze manier kunt maken?

10 min. bereiden
20 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

ketchup

6 el

appelciderazijn

2 el

donkere basterdsuiker

2 tl

Tabasco chipotle

1 tl

gerookt paprikapoeder

500 g

koningsoesterzwam

200 g

gesneden spitskool

150 g

peen julienne

4 el

mayonaise

1 el

Heinz gele mosterd

1 el

vloeibare honing

10 g

peterselie

4

vloerkadetten

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Pulled pork kennen we allemaal wel, maar wist je dat je paddenstoelen ook op deze manier kunt maken?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ketchup, de azijn, de basterdsuiker, tabasco en de paprikapoeder in een pan en breng aan de kook. Laat de saus 2 min. zachtjes koken en neem van het vuur. Trek de koningsoesterzwammen in draden van ca. een ½ cm dik uit elkaar en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met de saus en bak 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

2

Doe de kool en peen julienne in een schaal. Meng de mayonaise, mosterd, honing en de rest van de azijn tot dressing en schep door de kool. Snijd de peterselie fijn en meng door de koolsalade. Snijd de vloerkadetten open. Neem de pulled paddenstoelen uit de oven en schep nog een keer om. Verdeel ze over de broodjes en schep er een lepel koolsalade op.

serveertipServeer de rest van de salade er apart bij.