Scrambled tofu met tomaat
Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 2 el zonnebloemolie
- 1 sjalot
- 250 g tofu naturel (pakje 349 g)
- ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 2 tl gemalen selderiezout
- 5 g verse platte peterselie
- 4 sneetjes speltbrood
Keukenspullen
- broodrooster
Advertentie
Bereiden
- Halveer de tomaatjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant. Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
- Snipper de sjalot. Laat de tofu uitlekken.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min. Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.
- Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 595 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Scrambled tofu met tomaat
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scrambled tofu met tomaat
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 1 el zonnebloemolie
Halveer de tomaatjes. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant.
Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
- 1 sjalot
- 250 g tofu naturel
- 1 el zonnebloemolie
Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min.
- ½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 2 tl gemalen selderiezout
Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.
- 5 g verse platte peterselie
- 4 sneetjes speltbrood
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.
Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.