bewaar
Scrambled tofu met bieslook op toast
Scrambled tofu met bieslook op toast
bewaar

Scrambled tofu met bieslook op toast

Scrambled eggs? Scrambled tofu zul je bedoelen!

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

75 ml

sojadrink ongezoet

½ el

uienpoeder

½

gerookte paprikapoeder

1 mespunt

kurkuma

4 sneetjes

AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden

4 el

plantaardige ongezouten boter

5 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • broodrooster

Scrambled eggs? Scrambled tofu zul je bedoelen!

Aan de slag

1

Laat de tofu uitlekken. Verkruimel deze in een kom grof met je handen of met een pureestamper. Voeg de sojadrink de uienpoeder, de gerookte-paprikapoeder en de kurkuma toe en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen 4 dikke plakken van het volkorenbrood (per 4 personen). Rooster het brood in een broodrooster.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de tofu in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg na 5 min. de rest van de boter toe. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de scrambled tofu over de geroosterde sneetjes brood. Garneer met de bieslook en peper.

combinatietipLekker met tabasco.
combinatietipOok lekker met basilicum. Of voeg voor extra belegde toast wat zongedroogde tomaatjes of babyspinazie toe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Scrambled tofu met bieslook op toast

Scrambled eggs? Scrambled tofu zul je bedoelen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig