Grillburger met truffelmayo, rucola en parmezaan
De klassieke grillburger in een luxe, Italiaans jasje.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 40 g truffel-paddenstoelentapenade
- 3 el mayo royale (mayonaise)
- 200 g cantharellen
- 2 el arachideolie
- 4 verse ciabatta's
- 40 g rucola
- 8 magere grillburgers
- 50 g geschaafde Parmezaanse kaas
- 1 vleestomaat
Keukenspullen
- barbecue
- grillwok
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Meng de tapenade met de mayonaise. Meng de cantharellen, olie, peper en eventueel zout in een kom.
- Snijd de ciabatta’s open en gril ze 2 min. op de snijkant op de barbecue. Neem van de grill. Snijd de rucola grof. Doe de cantharellen in de grillwok en zet 6 min. op de barbecue. Neem de grillwok eraf en schep de cantharellen in een kom om met de rucola. Gril de burgers 3 min. op de barbecue. Keer om en beleg met de kaas. Gril nog 3 min.
- Besmeer de onderkant van de ciabatta’s met de helft van de truffelmayonaise. Snijd de tomaat in vier plakken. Beleg achtereenvolgens met de helft van de cantharellen, een burger, plak tomaat, de rest van de cantharellen, een burger en de rest van de truffelmayonaise. Dek af met de bovenkant van de ciabatta’s en serveer.
combinatietip:
Lekker met een salade.

Barbecue aansteken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 2.035 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Grillburger met truffelmayo, rucola en parmezaan
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grillburger met truffelmayo, rucola en parmezaan
- 40 g truffel-paddenstoelentapenade
- 3 el mayo royale (mayonaise)
- 200 g cantharellen
- 2 el arachideolie
- 4 verse ciabatta's
- 40 g rucola
Snijd de ciabatta’s open en gril ze 2 min. op de snijkant op de barbecue. Neem van de grill. Snijd de rucola grof.
Doe de cantharellen in de grillwok en zet 6 min. op de barbecue. Neem de grillwok eraf en schep de cantharellen in een kom om met de rucola.
- 8 magere grillburgers
- 50 g geschaafde Parmezaanse kaas
- 1 vleestomaat
Besmeer de onderkant van de ciabatta’s met de helft van de truffelmayonaise. Snijd de tomaat in vier plakken.
Beleg achtereenvolgens met de helft van de cantharellen, een burger, plak tomaat, de rest van de cantharellen, een burger en de rest van de truffelmayonaise.
Dek af met de bovenkant van de ciabatta’s en serveer.
combinatietip:
Lekker met een salade.