Lauwwarme rijstsalade met tonijn, paprika en munt
Lekker en gezond: tonijn zit vol eiwitten en vitamine B12.
Ingrediënten
4 personen
275 g
notenrijst
1 zak
zoetepuntpaprikamix
4 stengels
bleekselderij
320 g
tonijnstukken in olijfolie
1 teen
knoflook
15 g
verse munt
95 g
ongezouten pistachenoten
150 g
bruschetta tomaatsalade
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes en de bleekselderij in boogjes.
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de opgevangen olie in een koekenpan en bak de groenten, knoflook, peper en eventueel zout 4 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de blaadjes van de munt fijn. Hak de pistachenoten fijn.
Meng de tomaatsalade, groenten en munt door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep voorzichtig de tonijn erdoor en bestrooi met de pistachenoten.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Lauwwarme rijstsalade met tonijn, paprika en munt
Lekker en gezond: tonijn zit vol eiwitten en vitamine B12.

hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes en de bleekselderij in boogjes.
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de opgevangen olie in een koekenpan en bak de groenten, knoflook, peper en eventueel zout 4 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de blaadjes van de munt fijn. Hak de pistachenoten fijn.
Meng de tomaatsalade, groenten en munt door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep voorzichtig de tonijn erdoor en bestrooi met de pistachenoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)275 g notenrijst
1 zak zoetepuntpaprikamix
4 stengels bleekselderij
320 g tonijnstukken in olijfolie
1 teen knoflook
15 g verse munt
95 g ongezouten pistachenoten
150 g bruschetta tomaatsalade