bewaar
Hartige granola
Hartige granola
bewaar

Hartige granola

Lekker voor door je salade, maar ook gewoon uit het handje.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

ongezouten notenmix pistache

50 g

Puur Natuur kokosrasp

150 g

grove havermoutvlokken

1 tl

grof zeezout

2 el

garam masala

50 g

sesamzaad

2

middelgrote eieren

8 el

koolzaadolie botersmaak

320 g

AH verrijker gojibes, moerbei en pitten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Lekker voor door je salade, maar ook gewoon uit het handje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de notenmix, het kokosrasp, de havervlokken, het zeezout, de garam masala en het sesamzaad in een kom.

2

Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit licht schuimig.

3

Roer de koolzaadolie door het eiwitschuim. Meng goed door het noten-havermoutmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

4

Neem de granola uit de oven en laat 1 uur afkoelen. Meng met de gojibes, moerbei en pitten. Bewaar in een afgesloten pot.

bewaartipJe kunt de granola maximaal 2 weken bewaren op een droge plek.

Hartige granola

Instructievideo - 01:36 min.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.