Man­go-fram­bo­ze­nijs­jes

Het fleurigste ijsje voor onder je parasol.

(23) waardeer
nagerecht Het fleurigste ijsje voor onder je parasol. 6 stuks
3 23

Advertentie

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen
  • 6 ijsvormpjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Laat een half uur afkoelen. Doe de bevroren mango met de helft van het suikerwater in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot sorbetijs. Schep in een bak en zet tot gebruik in de vriezer.
  2. Doe de bevroren frambozen met de rest van het suikerwater in het hakmolentje van de staafmixer en pureer ook tot sorbetijs. Schep het mango- en frambozenijs om en om in laagjes in de ijsvormpjes. Steek de ijsstokjes erin en zet minimaal 8 uur in de vriezer.

bereidingstip:

Je kunt ook plastic bekertjes gebruiken om de ijsjes in te maken. Het ijs is ook al lekker als het net gemixt is, het heeft dan de structuur van zacht sorbetijs.

bewaartip:

Je kunt de ijsjes 2 dagen van tevoren maken.

Advertentie

Mango-frambozenijsjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Man­go-fram­bo­ze­nijs­jes

1
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 ml kraanwater

Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Laat een half uur afkoelen.

2
  • 250 g diepvries mango stukjes

Doe de bevroren mango met de helft van het suikerwater in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot sorbetijs. Schep in een bak en zet tot gebruik in de vriezer.

3
  • 250 g diepvries frambozen

Doe de bevroren frambozen met de rest van het suikerwater in het hakmolentje van de staafmixer en pureer ook tot sorbetijs.

4

Schep het mango- en frambozenijs om en om in laagjes in de ijsvormpjes. Steek de ijsstokjes erin en zet minimaal 8 uur in de vriezer. Lekker!

Tip: Tik voordat je de ijsjes in de vriezer zet even tegen de vormpjes, zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.

bereidingstip:

Je kunt ook plastic bekertjes gebruiken om de ijsjes in te maken. Het ijs is ook al lekker als het net gemixt is, het heeft dan de structuur van zacht sorbetijs.

bewaartip:

Je kunt de ijsjes 2 dagen van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.