Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika
Kruidige gehaktballetjes en een pittig-romige peperdressing: een goede match!
615 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram fusilli
fusilli
1 zak zoetepuntpaprikamix
zoetepuntpaprikamix
7.5 gram verse platte peterselie
verse platte peterselie
290 gram verse rundersoepballetjes
verse rundersoepballetjes
0.5 eetlepel cajunkruiden
cajunkruiden
2 uien
uien
2 eetlepel arachideolie
arachideolie
1 limoen
limoen
1 jalapeñopeper
jalapeñopeper
125 gram crème fraîche
crème fraîche
1 mespunt zout
zout
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 07 - Fiësta!
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de paprika’s in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Schep de soepballetjes om met de cajunkruiden.
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 3 min. rondom goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Halveer de jalapeñopeper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de jalapeño, crème fraîche, de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap en een mespunt zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Meng de jalapeñodressing door de pasta. Breng op smaak met peper. Verdeel de paprika en gehaktballetjes erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika
Kruidige gehaktballetjes en een pittig-romige peperdressing: een goede match!

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de paprika’s in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Schep de soepballetjes om met de cajunkruiden.
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 3 min. rondom goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Halveer de jalapeñopeper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de jalapeño, crème fraîche, de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap en een mespunt zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Meng de jalapeñodressing door de pasta. Breng op smaak met peper. Verdeel de paprika en gehaktballetjes erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g fusilli
1 zak zoetepuntpaprikamix
7½ g verse platte peterselie
290 g verse rundersoepballetjes
½ el cajunkruiden
2 uien
2 el arachideolie
1 limoen
1 jalapeñopeper
125 g crème fraîche
1 mespunt zout



