Kalkoensaltimbocca

Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat een heerlijke variant van kalkoen met parmaham.

325 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de parmaham en druk goed aan. Verdeel de olie over 2 koekenpannen en verhit. Leg het vlees er op de hamkant in en bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 4 min. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

  2. Giet het bakvet over in 1 koekenpan en schenk de marsala erbij. Roer de aanbaksels los. Laat de marsala op hoog vuur tot de helft inkoken. Leg de saltimbocca op een schaal en serveer met de saus.

  • variatietipEten er kinderen mee? Vervang de marsala door 250 ml alcoholvrije chardonnay en 1 tl suiker.
  • combinatietipLekker met verse tuinbonen.
  • Kalkoensaltimbocca

    Instructievideo - 00:58 min.

Kalkoensaltimbocca

Letterlijk betekent saltimbocca ‘springt in de mond’ en in dit geval is dat een heerlijke variant van kalkoen met parmaham.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig