bewaar
Spaghetti met pancetta, rucola & mascarpone
Spaghetti met pancetta, rucola & mascarpone
bewaar

Spaghetti met pancetta, rucola & mascarpone

Een hap van deze pasta en je waant je in Italië. Frisse citroen en basilicum geven dit stevige gerecht 'n zomers tintje.

20 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

spaghetti

2 el

traditionele olijfolie

100 g

pancetta

4

sjalotten

1

citroen

15 g

verse basilicum

125 g

rucola

250 g

mascarpone

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

130 g

zongedroogde tomaten in pot

Een hap van deze pasta en je waant je in Italië. Frisse citroen en basilicum geven dit stevige gerecht 'n zomers tintje.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de pancetta in 5 min. krokant. Neem de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

3

Snipper ondertussen de sjalotten. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Snijd het basilicum in reepjes.

4

Voeg de sjalotten toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 4 min. Snijd ondertussen de rucola grof en breek de pancetta in stukjes.

5

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng het citroenrasp, basilicum, de mascarpone, sjalot, rucola en pancetta door de pasta. Voeg als het te droog is wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met het sap van ½ citroen, de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

6

Draai met een vork nestjes van de spaghetti en garneer met de tomaatjes. Serveer direct.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Spaghetti met pancetta, rucola & mascarpone

Een hap van deze pasta en je waant je in Italië. Frisse citroen en basilicum geven dit stevige gerecht 'n zomers tintje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig