bewaar
Parelcouscous met salami en venkel
Parelcouscous met salami en venkel
bewaar

Parelcouscous met salami en venkel

Houd je van een bijzondere smaakcombinatie? Probeer dan zeker deze salade, met pittige salami en de zachte anijssmaak van venkel.

15 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

parelcouscous

180 g

Taggia-olijven

100 g

Spianata Romana (salami)

2

venkelknollen

130 g

koelverse zongedroogde tomaten

30 g

verse peterselie

100 g

pikante hummus

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • lunchbakjes of weckpotten

Houd je van een bijzondere smaakcombinatie? Probeer dan zeker deze salade, met pittige salami en de zachte anijssmaak van venkel.

Aan de slag

1

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes en halveer de zongedroogde tomaatjes in de lengte. Snijd de blaadjes peterselie fijn.

3

Meng de couscous, salami, venkel, tomaatjes, hummus, olie, olijven en peterselie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten. Sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast.

variatietipJe kunt in plaats van parelcouscous ook gewone couscous gebruiken.

bereidingstipJe kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

combinatietipLekker met gremolata

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.