Parelcouscous met pesto, spekjes en spinazie
Dit smaakvolle eenpansgerecht bestaat uit maar 5 ingrediënten en is in 15 minuten klaar. Geen reden meer om 'm niet te maken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g parelcouscous
- 100 g gerookte spekreepjes
- 400 g verse spinazie
- 300 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
- 90 g koelverse pestospread
Keukenspullen
- keukenpapier
- braadpan met dikke bodem
Advertentie
Bereiden
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
- Verwarm ondertussen een braadpan met dikke bodem en bak de spekreepjes al omscheppend in 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie 1 min. omscheppend slinken. Giet de gekookte parelcouscous en de tuinerwten erbij en bak nog 1 min. mee. Roer de uitgebakken spekjes en pestospread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 22 g
-
koolhydraten 65 g
waarvan suikers 4 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 400 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Parelcouscous met pesto, spekjes en spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Parelcouscous met pesto, spekjes en spinazie
- 300 g parelcouscous
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
- 100 g gerookte spekreepjes
Verwarm ondertussen een braadpan met dikke bodem en bak de spekreepjes al omscheppend in 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 400 g verse spinazie
- 300 g diepvries tuinerwten
Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie 1 min. omscheppend slinken. Giet de gekookte parelcouscous en de tuinerwten erbij en bak nog 1 min. mee.
- 90 g koelverse pestospread
Roer de uitgebakken spekjes en pestospread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.