
Pasta pesto met spinazie en spekjes
De spekjes geven pit aan deze spaghetti, de Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.
Ingrediënten
4 personen
300 g
spaghetti
250 g
magere spekreepjes
1
prei
95 g
pesto alla Genovese
600 g
verse spinazie
2 el
Parmigiano Reggiano
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Was en snijd de prei in dunne halve ringen. Voeg de prei aan de spekjes toe en bak 3 min. mee.
Schep de pesto door het spek-preimengsel. Voeg vervolgens steeds een handvol spinazie toe en laat slinken. Herhaal tot de spinazie op is.
Meng de spaghetti door het pesto-spinaziemengsel en breng op smaak met peper. Schep de spaghetti op de borden en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas erover.
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Pasta pesto met spinazie en spekjes
De spekjes geven pit aan deze spaghetti, de Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.

hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Was en snijd de prei in dunne halve ringen. Voeg de prei aan de spekjes toe en bak 3 min. mee.
Schep de pesto door het spek-preimengsel. Voeg vervolgens steeds een handvol spinazie toe en laat slinken. Herhaal tot de spinazie op is.
Meng de spaghetti door het pesto-spinaziemengsel en breng op smaak met peper. Schep de spaghetti op de borden en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g spaghetti
250 g magere spekreepjes
1 prei
95 g pesto alla Genovese
600 g verse spinazie
2 el Parmigiano Reggiano