Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
Een salade die winters en fris tegelijk is.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 limoenen
- 2 Conference peren
- 375 g tofu naturel
- 100 g gezouten cashewnoten
- 120 ml soy sauce less salt
- 2 el tarwebloem
- 6 el dressing mango/gember
- 300 g snackpaprika's
- 200 g shiitakes
- 200 ml rijstolie
- 80 g koelverse babyboerenkool
Keukenspullen
- keukenmachine
- keukenpapier
- schuimspaan
Advertentie
Bereiden
- Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd de peren in de lengte in kwarten. Verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in plakjes en daarna in reepjes (julienne). Besprenkel de peer tegen verkleuren met de helft van het limoensap.
- Dep de tofu droog en maal met de cashewnoten in de keukenmachine grof met de pulseknop Schep uit de kom, voeg 30 ml sojasaus en 2 el bloem toe en meng tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper.
- Meng de mango-gemberdressing met de rest van de sojasaus en het limoensap.
- Snijd de paprika's in dunne ringen. Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit 45 ml olie in een wok en roerbak de paprika en shiitakes 4 min. Neem de wok van het vuur en schep de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper.
- Veeg de wok schoon en verhit de rest van de olie. Vorm met 2 theelepels kleine balletjes van het tofumengsel en frituur in 2 min. goudbruin. Keer halverwege. Schep de tofucroutons met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de babyboerenkool en peer over een schaal en schep het paprika-shiitakemengsel erdoor. Verdeel de tofucroutons erover en serveer de rest van de dressing erbij.
combinatietip:
Lekker met quinoa en koriander.
Advertentie
Ook te zien in
Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
- 2 limoenen
Halveer de limoenen en pers de vruchten uit.
- 2 Conference peren
Snijd de peren in de lengte in kwarten. Verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in plakjes en daarna in reepjes (julienne).
Besprenkel de peer tegen verkleuren met de helft van het limoensap.
- 375 g tofu naturel
- 100 g gezouten cashewnoten
Dep de tofu droog en maal met de cashewnoten in de keukenmachine grof met de pulseknop.
- 30 ml soy sauce less salt
- 2 el tarwebloem
Schep uit de kom, voeg de sojasaus en de bloem toe en meng tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper.
- 6 el dressing mango/gember
- 90 ml soy sauce less salt
Meng de mango-gemberdressing met de sojasaus en de rest van het limoensap.
- 300 g snackpaprika's
- 200 g shiitakes
Snijd de paprika's in dunne ringen. Snijd de shiitakes in reepjes.
- 30 ml rijstolie
Verhit de olie in een wok en roerbak de paprika en shiitakes 4 min.
Neem de wok van het vuur en schep de helft van de dressing erdoor. Breng op smaak met peper.
- 170 ml rijstolie
Veeg de wok schoon en verhit de olie.
Vorm met 2 theelepels kleine balletjes van het tofumengsel en frituur in 2 min. goudbruin. Keer halverwege.
Schep de tofucroutons met een schuimspaan uit de wok. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 80 g koelverse babyboerenkool
Verdeel de babyboerenkool en peer over een schaal en schep het paprika-shiitakemengsel erdoor.
Verdeel de tofucroutons erover en serveer de rest van de dressing erbij.
combinatietip:
Lekker met quinoa en koriander.