Lauwwarme volkorennoedels, paksoi & edamame
Lauwwarme volkorennoedels, paksoi & edamame

Lauwwarme volkorennoedels, paksoi & edamame

Deze gezonde noedels eet je niet koud, niet gloeiend heet, maar lauwwarm!

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

volkorennoedels

2 cm

verse gember

15 g

verse koriander

1 struik

paksoi

1

komkommer

375 g

tofu

2 el

sojasaus less salt

½ el

sesamolie

1 el

arachideolie

300 g

diepvries edamame boon

Deze gezonde noedels eet je niet koud, niet gloeiend heet, maar lauwwarm!

Aan de slag

1

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

2

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de koriander fijn. Verwijder 1 cm van de onderkant van de paksoi en snijd in stukken van ca. 2 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca. een ½ cm breed.

3

Laat de tofu uitlekken en verkruimel met je handen tot een grof kruim. Breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper.

4

Verhit de arachideolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de gember 1 min. Voeg de paksoi en tofu toe en bak 3 min. Voeg de komkommer en edamame toe en bak 2 min. Schep de noedels door het groente-tofumengsel. Verdeel over kommen. Bestrooi met koriander.

tip

dieettipDe sojasaus is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

variatietipToch liever mét vlees? Vervang de tofu door 400 g wokgarnalen (diepvries) en bak ze in 4 min. met de paksoi gaar.