Lauw­war­me vol­ko­ren­noe­dels, pak­soi & eda­ma­me

Deze gezonde noedels eet je niet koud, niet gloeiend heet, maar lauwwarm!

(13) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Deze gezonde noedels eet je niet koud, niet gloeiend heet, maar lauwwarm! 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
  2. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de koriander fijn. Verwijder 1 cm van de onderkant van de paksoi en snijd in stukken van ca. 2 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca. een ½ cm breed.
  3. Laat de tofu uitlekken en verkruimel met je handen tot een grof kruim. Breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper.
  4. Verhit de arachideolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de gember 1 min. Voeg de paksoi en tofu toe en bak 3 min. Voeg de komkommer en edamame toe en bak 2 min. Schep de noedels door het groente-tofumengsel. Verdeel over kommen. Bestrooi met koriander.

variatietip:

Toch liever mét vlees? Vervang de tofu door 400 g wokgarnalen (diepvries) en bak ze in 4 min. met de paksoi gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme volkorennoedels, paksoi & edamame

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me vol­ko­ren­noe­dels, pak­soi & eda­ma­me

1
1
  • 200 g volkorennoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Giet af en spoel af onder koud stromend water.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 15 g verse koriander

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de koriander fijn.

4
4
  • 1 struik paksoi

Verwijder 1 cm van de onderkant van de paksoi en snijd in stukken van ca. 2 cm.

5
5
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca. een ½ cm breed.

6
6
  • 375 g tofu
  • 2 el sojasaus less salt
  • ½ el sesamolie

Laat de tofu uitlekken en verkruimel met je handen tot een grof kruim. Breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en versgemalen peper.

7
7
  • 1 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de gember 1 min.

8
8
  • 300 g diepvries edamame bonen

Voeg de paksoi en tofu toe en bak 3 min. Voeg de komkommer en edamame toe en bak 2 min.

9
9

Schep de noedels door het groente-tofumengsel. Verdeel over kommen. Bestrooi met koriander.

variatietip:

Toch liever mét vlees? Vervang de tofu door 400 g wokgarnalen (diepvries) en bak ze in 4 min. met de paksoi gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.