Eenpansnoedels met vega kip en wokgroente
Groente, kip en eiermie in één pan: comfort food to the max.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 10 g gember
- 1 el arachideolie
- 175 g stukjes als kip
- 250 g eiermie
- 600 g Thaise wokgroente
- 200 ml kokosmelk
- 750 ml heet water
- 1 groentebouillontablet
- 1 limoen
- 3 el sojasaus less salt
Advertentie
Bereiden
- Pers de knoflook. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de stukjes als kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee.
- Halveer de eiermie met je handen en voeg toe aan de stukjes als kip. Voeg de wokgroente, kokosmelk, heet water en het bouillontablet toe en laat zonder deksel 5 min. koken. Schep regelmatig om.
- Pers ondertussen de limoen uit. Zet het vuur onder de wok of hapjespan uit en breng het gerecht op smaak met het limoensap en de sojasaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 20 g
-
koolhydraten 56 g
waarvan suikers 9 g -
vet 15 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.440 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Eenpansnoedels met vega kip en wokgroente
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eenpansnoedels met vega kip en wokgroente
- 2 tenen knoflook
- 10 g gember
Pers de knoflook. Schil en snijd de gember fijn.
- 1 el arachideolie
- 175 g stukjes als kip
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de stukjes als kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee.
- 250 g eiermie
Halveer de eiermie met je handen en voeg toe aan de stukjes als kip.
- 600 g Thaise wokgroente
- 200 ml kokosmelk
- 750 ml heet water
- 1 groentebouillontablet
Voeg de wokgroente, kokosmelk, heet water en het bouillontablet toe en laat zonder deksel 5 min. koken. Schep regelmatig om.
- 1 limoen
- 3 el sojasaus less salt
Pers ondertussen de limoen uit. Zet het vuur onder de wok of hapjespan uit en breng het gerecht op smaak met het limoensap en de sojasaus.