Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus
Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus

Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus

Zit de r in het seizoen? Dan is het tijd voor mosselen!

20 min. bereiden
redelijk pittig
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse mosselen

2 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

½ el

gedroogde oregano

1 tl

chilipoeder

300 g

zwarte tagliatelle

500 g

gezeefde tomaten

125 ml

crème fraîche

450 g

diepvries tuinerwten

150 g

koelvers gekookte mosselen

Zit de r in het seizoen? Dan is het tijd voor mosselen!

Aan de slag

1

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de knoflook, oregano en chilipeper 1 min. Doe de mosselen erbij en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de passata, crème fraîche en tuinerwten toe aan het achtergebleven kookvocht.

3

Breng aan de kook en laat 4 min. koken. Schep het gekookte mosselvlees erdoor. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erop en verdeel de mosselen in de schelp erover.

tip

bereidingstipJe kunt de zwarte tagliatelle ook vervangen door gewone tagliatelle en in plaats van mosselen alleen (maar dan meer) mosselvlees gebruiken.

serveertipLekker met partjes citroen en fijngesneden platte peterselie

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.