Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus
Zit de r in het seizoen? Dan is het tijd voor mosselen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg verse mosselen
- 2 tenen knoflook
- 50 g ongezouten roomboter
- ½ el gedroogde oregano
- 1 tl chilipoeder
- 300 g zwarte tagliatelle
- 500 g gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
- 125 ml crème fraîche
- 450 g diepvries tuinerwten
- 150 g koelvers gekookte mosselen
Advertentie
Bereiden
- Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de knoflook, oregano en chilipeper 1 min. Doe de mosselen erbij en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de passata, crème fraîche en tuinerwten toe aan het achtergebleven kookvocht.
- Breng aan de kook en laat 4 min. koken. Schep het gekookte mosselvlees erdoor. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erop en verdeel de mosselen in de schelp erover.
bereidingstip:
Je kunt de zwarte tagliatelle ook vervangen door gewone tagliatelle en in plaats van mosselen alleen (maar dan meer) mosselvlees gebruiken.
serveertip:
Lekker met partjes citroen en fijngesneden platte peterselie

Mosselen maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 720 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 78 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 700 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus
- 1 kg verse mosselen
- 2 tenen knoflook
- 50 g ongezouten roomboter
- ½ el gedroogde oregano
- 1 tl chilipoeder
- 300 g zwarte tagliatelle
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 500 g gezeefde tomaten
- 125 ml crème fraîche
- 450 g diepvries tuinerwten
Voeg de passata, crème fraîche en tuinerwten toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en laat 4 min. koken.
- 150 g koelvers gekookte mosselen
Schep het gekookte mosselvlees erdoor.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erop en verdeel de mosselen in de schelp erover.
bereidingstip:
Je kunt de zwarte tagliatelle ook vervangen door gewone tagliatelle en in plaats van mosselen alleen (maar dan meer) mosselvlees gebruiken.
serveertip:
Lekker met partjes citroen en fijngesneden platte peterselie