bewaar
Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen
Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen
bewaar

Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

Met zo’n bijzondere bodem is je taart geheid een succes. De perfecte combinatie van een stevige crunchy basis met een zacht, lobbige vulling.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
5 uur wachten
123waarderingen

Ingrediënten

10 personen

300 g

ongezouten amandelhazelnootmix

200 g

vloeibare honing

1 tl

bakpoeder

1 tl

kaneel

1 tl

zeezout

1 el

arachideolie

250 g

Mon Chou zacht & luchtig

2 el

citroensap

200 g

plantaardige variatie op yoghurt naturel

200 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • metalen quichevorm met losse bodem (Ø 24 cm)

  • staafmixer

Met zo’n bijzondere bodem is je taart geheid een succes. De perfecte combinatie van een stevige crunchy basis met een zacht, lobbige vulling.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de notenmix met 150 g honing, het bakpoeder, kaneel en 1/2 tl zeezout in de kom van de keukenmachine tot een grofkorrelig deeg. Vet de vorm in met de olie. Duw het deeg met vochtige handen in de vorm tot een egale laag. Bak in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.

2

Duw de bodem met de bolle kant van een lepel nog een beetje aan op het moment dat de taartbodem uit de oven komt. Laat in 1 uur helemaal afkoelen. Doe de roomkaas, het citroensap, de rest van de honing en de yoghurt met de rest van het zout in een kom en meng met de staafmixer tot een egaal, romig mengsel. Schep de vulling op de notenbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

3

Neem de cheesecake uit de koelkast en leg de blauwe bessen erop met de kruintjes naar boven.

variatietipJe kunt het fruit aanpassen aan het seizoen. Bijvoorbeeld aardbeien of kersen in de zomer en stoofpeertjes in de winter. Vervang de amandelhazelnootmix door notenmix naturel.

Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

Instructievideo - 01:52 min.