Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten.

(88) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten. 4 personen
3 88

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in ringen. Snijd de paprika’s overlangs doormidden, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de paprika en rode peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
  3. Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het water over. Roer door en laat 10 min. staan.
  4. Halveer de cherrytomaten en schep door de paprika-tomatensaus. Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Laat de eieren met de deksel op de pan minimaal 5 min. garen of tot ze naar wens zijn gestold. Serveer met de couscous.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 01 - Goede start in 7 makkelijke stappen , Kickstart 10-daagse , Allerhande Box , Receptkaart 2020 week 19-20

Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne groen­te­stoof met spelt­cous­cous en ei

1
1
  • 2 middelgrote uien

Snijd de uien in ringen.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika

Snijd de paprika’s overlangs doormidden, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

4
4
  • 4 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur in 5 min. goudbruin.

5
5

Voeg de paprika en rode peper toe en bak 3 min. mee.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 300 g volkorencouscous
  • 300 ml kokend water

Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het water over. Roer door en laat 10 min. staan.

8
8
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten en schep door de paprika-tomatensaus.

9
9
  • 4 middelgrote eieren

Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei.

10
10

Laat de eieren met de deksel op de pan minimaal 5 min. garen of tot ze naar wens zijn gestold. Serveer met de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.