bewaar
Noedelsoep met Japanse groente, kalkoen en ei
Noedelsoep met Japanse groente, kalkoen en ei
bewaar

Noedelsoep met Japanse groente, kalkoen en ei

Met dit recept tover je in kwartier tijd al een noedelsoep op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond.

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

250 g

kalkoenfilet

1 el

arachideolie

2

Saitaku ramen kit

1 liter

kokend water

400 g

Japanse wokgroente sojabonen en gele wortel

2

salade-ui

200 g

koelvers gesneden spitskool

Met dit recept tover je in kwartier tijd al een noedelsoep op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. stevig, maar net niet hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

2

Snijd ondertussen de kalkoenfilet in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoen met peper en eventueel zout in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Houd warm op laag vuur.

3

Doe ondertussen de 4 zakjes soepbasis uit de kits (per 4 personen) samen met het kokende water in een soeppan en breng aan de kook. Voeg de wokgroente toe en kook 2 min. Voeg de noedels uit de kits toe en kook nog 2 min. mee.

4

Snijd de salade-uitjes in dunne ringen. Verdeel de spitskool over diepe kommen en schep de soep erop. Verdeel de kalkoen, eihelften en salade-uiringen erover. Bestrooi met de zeewier-sesammix uit de kits.

vegatipVervang de kalkoenfilet door 200 g gebakken shiitakes.