bewaar
Crostini met emmentaler, vijg en spekkruimels
Crostini met emmentaler, vijg en spekkruimels
bewaar

Crostini met emmentaler, vijg en spekkruimels

De koning van de kazen is een perfecte match met de zoete vijg.

20 min. bereiden
14 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse ciabatta

3 el

traditionele olijfolie

6 plakjes

gerookt ontbijtspek

200 g

emmentaler

1 teen

knoflook

6

verse vijgen

4 el

ahornsiroop

95 g

rock chives

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

De koning van de kazen is een perfecte match met de zoete vijg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 3 sneetjes per persoon van de ciabatta en bestrijk met de olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 8 min. in de oven.

2

Bak ondertussen de plakjes spek in 6 min. knapperig in de koekenpan. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

3

Rasp de emmentaler. Halveer de knoflook en wrijf de gebakken sneetjes brood aan één kant in met het snijvlak van de teen knoflook. Keer de broodjes om en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de crostini nog ca. 6 min. in de oven.

4

Snijd de vijgen in kwarten en verdeel over de crostini. Verkruimel de plakjes spek en strooi over de crostini. Besprenkel met de ahornsiroop. Verdeel de rock chives (cress) erover.

variatietipIn plaats van rock chives (cress) kun je ook tuinkers gebruiken

variatietipDe vijgen geven deze crostini een heerlijk smaakaccent. Liever gedroogde vijgen gebruiken? Kan ook.