Regenboogwortels met balsamico en rozemarijn
Regenboogwortels met balsamico en rozemarijn

Regenboogwortels met balsamico en rozemarijn

Als dit geen feestje op je bord is...

10 min. bereiden
25 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

regenboog wortelmix

4

sjalotten

2

takjes rozemarijn

3 el

traditionele olijfolie

2 el

cremaceto classico, 55% balsam

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

Als dit geen feestje op je bord is...

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels in de lengte. Halveer de sjalotten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de helft fijn. Meng de wortels en sjalotten met de fijngesneden rozemarijn en olie.

2

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Neem de wortels uit de oven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de balsamico en garneer met de rest van de rozemarijn.

tip

variatietipJe kunt in plaats van de regenboogmix ook 600g AH geschilde bospeen gebruiken. In de bereiding verandert dan niets.

combinatietipLekker met kip of kabeljauw; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

variatietipLaat de rozemarijn achterwege en voeg in plaats daarvan 3 tl Provençaalse kruiden toe.

variatietipBalsamicosaus is ook lekker over vrijwel elke salade en smaakt bovendien heerlijk over gegrild varkensvlees.