Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus
Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus

Spaghetti met paddenstoelen en courgettesaus

Herfstige pasta om je aan te warmen na een stevige boswandeling.

25 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

courgette

2 tenen

knoflook

4 takjes

verse tijm

4 el

zonnebloemolie

100 ml

kraanwater

300 g

glutenvrije spaghetti

400 g

paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui

150 g

chavroux frais nature 45+ kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Herfstige pasta om je aan te warmen na een stevige boswandeling.

Aan de slag

1

Halveer de courgettes in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

2

Verhit de helft van de olie in een ruime soeppan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de helft van de courgette en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en schenk 100 ml water erbij. Stoof 5 min.

3

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelenmix 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de courgette toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4

Neem de soeppan van het vuur, voeg 8 el chavroux toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Giet de pasta af en meng met het paddenstoelen-courgettemengsel door de saus. Verdeel over 4 borden en verdeel de rest van de chavroux erover. Bestrooi met de rest van de tijm.

tip

variatietipJe kunt de paddenstoelenmix ook vervangen door champignonroerbakmix.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.