Gehaktballetjes en rodekool met speculaaskruiden
Gehaktballetjes en rodekool met speculaaskruiden

Gehaktballetjes en rodekool met speculaaskruiden

Deze oer-Hollandse combinatie blijft op koude avonden het allerlekkerst!

30 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

elstar-appels

600 g

gesneden rodekool

2 tl

speculaaskruiden

160 ml

kraanwater

2 el

kristalsuiker

1 el

azijn

60 g

ongezouten roomboter

1¼ kg

kruimige aardappel

4

sjalotten

1 schaal

Hollandse runderballetjes

200 ml

halfvolle melk

1 el

Franse mosterd

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Deze oer-Hollandse combinatie blijft op koude avonden het allerlekkerst!

Aan de slag

1

Was de appels, snijd ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in 3 partjes. Doe samen met de rodekool, speculaaskruiden, het water, de suiker, azijn en de boter in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot, runderballetjes, peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

3

Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, de rest van de boter, de mosterd, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Serveer de rodekool met de puree en gehaktballetjes. Garneer de puree met de tuinkers.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.