Laat de rodekool ontdooien. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in blokjes. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de appel in 5 min. goudbruin. Schep uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ¼ van de boter in dezelfde pan en roerbak de ontdooide rodekool 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en schep om.
Verhit ¼ van de boter in een schone koekenpan en bak de chipolataworstjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de rode wijn en bouillon toe en laat 5-7 min. zachtjes garen met de deksel op de pan. Haal de worstjes eruit en laat de jus 3 min. inkoken.
Giet de aardappelen af. Stamp met de melk, honing en de rest van de boter tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appel door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.
Rodekool stamppot
Deze stamppot schreeuwt winter. Op een koude dag wil je alleen maar dit op tafel zetten.
- variatietipIn plaats van runderbouillon kun je ook ¼ tablet runderbouillon met 100 ml water (per 4 personen) gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rodekool stamppot
Deze stamppot schreeuwt winter. Op een koude dag wil je alleen maar dit op tafel zetten.

hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Laat de rodekool ontdooien. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in blokjes. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de appel in 5 min. goudbruin. Schep uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ¼ van de boter in dezelfde pan en roerbak de ontdooide rodekool 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en schep om.
Verhit ¼ van de boter in een schone koekenpan en bak de chipolataworstjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de rode wijn en bouillon toe en laat 5-7 min. zachtjes garen met de deksel op de pan. Haal de worstjes eruit en laat de jus 3 min. inkoken.
Giet de aardappelen af. Stamp met de melk, honing en de rest van de boter tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appel door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.
variatietip:In plaats van runderbouillon kun je ook ¼ tablet runderbouillon met 100 ml water (per 4 personen) gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries rodekool
1 kg kruimige aardappel
3 Elstar appels
40 g ongezouten roomboter
1 tl natuurazijn
8 varkenschipolataworstjes
50 ml rode wijn
100 ml runderbouillon
50 ml halfvolle melk
3 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
pureestamper