Rodekool stamppot

Deze stamppot schreeuwt winter. Op een koude dag wil je alleen maar dit op tafel zetten.

615 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de rodekool ontdooien. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in blokjes. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de appel in 5 min. goudbruin. Schep uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verhit ¼ van de boter in dezelfde pan en roerbak de ontdooide rodekool 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en schep om.

  4. Verhit ¼ van de boter in een schone koekenpan en bak de chipolataworstjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de rode wijn en bouillon toe en laat 5-7 min. zachtjes garen met de deksel op de pan. Haal de worstjes eruit en laat de jus 3 min. inkoken.

  5. Giet de aardappelen af. Stamp met de melk, honing en de rest van de boter tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appel door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.

  • variatietipIn plaats van runderbouillon kun je ook ¼ tablet runderbouillon met 100 ml water (per 4 personen) gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Rodekool stamppot

Deze stamppot schreeuwt winter. Op een koude dag wil je alleen maar dit op tafel zetten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig