bewaar
Rodekoolstamp met spekjesjus en appel
Rodekoolstamp met spekjesjus en appel
bewaar

Rodekoolstamp met spekjesjus en appel

De perfecte smaakcombinatie: zoete rodekool, zure appel en zoute spekjes.

25 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

kruimige aardappel

100 g

ongezouten roomboter

4

ribkarbonades

660 g

rodekool met appel in pot

1 zakje

Knorr jus voor stamppot

250 ml

kraanwater

2

Elstar appels

50 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De perfecte smaakcombinatie: zoete rodekool, zure appel en zoute spekjes.

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen een kwart van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar.

2

Verwarm ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de pot. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en de helft van de boter. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel. Snijd de appels in partjes. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de appelpartjes in 2 min. per kant bruin.

3

Giet de aardappelen af. Voeg de melk toe en stamp op laag vuur tot een smeuïge puree. Schep de rodekool erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de karbonade en appel. Schep de jus over het vlees.

combinatietipLekker met appelcompote.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.