Rodekoolstamppot met gekruide worstjes
Rodekoolstamppot met gekruide worstjes

Rodekoolstamppot met gekruide worstjes

Op en top Hollands, zoet en (niet té) kruidig: smaken die ook kinderen lekker vinden.

25 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

1

rode ui

500 g

koelverse gekookte rodekool met appel

270 g

gekruide runderchipolata

4 el

traditionele olijfolie

250 ml

kraanwater

1 el

rinse appelstroop

24 g

Knorr mix voor jus met uitjes

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Op en top Hollands, zoet en (niet té) kruidig: smaken die ook kinderen lekker vinden.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 12 min. gaar. Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de rode ui. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar.

2

Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de stroop, jusmix en het water toe. Breng de jus al roerend met een garde aan de kook en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Giet de aardappelen af. Stamp ze grof met de pureestamper. Schep de rodekool en de helft van de jus erdoor. Breng op smaak met peper.

3

Schep de stamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk er de rest van de jus in. Leg de worstjes erbij.