Vegan hutspot

Winterse dag en zin in hutspot? Maak deze plantaardige variant van amandeldrink, pittige mosterd en jus. Met vegan kipbraadworsten is-ie helemaal compleet.

675 kcal

20 min. bereiden

3.9/5

(42)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1.2 kg koelverse stamppotaardappel

    koelverse stamppotaardappel

  • 1 kg hutspotgroente

    hutspotgroente

  • 250 ml water

    water

  • 24 gram Knorr mix voor jus met uitjes

    Knorr mix voor jus met uitjes

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 8 vegan kipbraadworsten

    vegan kipbraadworsten

  • 1 theelepel pittige mosterd

    pittige mosterd

  • 100 ml amandeldrink naturel

    amandeldrink naturel

Dit heb je nodig

  • pureestamper


augustus 2023 - augustus 2023

Aan de slag

  1. Kook de aardappelen met de hutspotgroente in een ruime pan met water in 15 min. gaar.

  2. Meng ondertussen het water met de mix voor jus met uitjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin. Voeg de jus toe, breng al roerend aan de kook, voeg de mosterd toe en laat 1 min. op laag vuur koken.

  3. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op. Meng de amandeldrink door de aardappelen met hutspotgroente en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de hutspot over borden en verdeel de worsten en jus erover.

Wat vond je van dit recept?

Vegan hutspot

Winterse dag en zin in hutspot? Maak deze plantaardige variant van amandeldrink, pittige mosterd en jus. Met vegan kipbraadworsten is-ie helemaal compleet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig