Ovenschotel met salami
Ovenschotel met salami

Ovenschotel met salami

Groenten, vlees en aardappeltjes in één ovenschotel. Da's makkelijk!

10 min. bereiden
35 min. oventijd
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

mild gekruide salami

2 tenen

knoflook

1

aubergine

1 kg

krieltjes

2

zoete puntpaprika's

2 el

traditionele olijfolie

1½ el

gedroogde rozemarijn

250 g

romaatjes

30 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Groenten, vlees en aardappeltjes in één ovenschotel. Da's makkelijk!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de salami en snijd in halve plakken. Snijd de knoflook fijn. Halveer de krieltjes en snijd de aubergine in stukjes van 1½ cm. Snijd de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.

2

Meng de aubergine, puntpaprika, aardappel, knoflook, salami, olie, rozemarijn en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 35 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Halveer ondertussen de romaatjes en snijd de peterselie fijn. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaat en peterselie erdoor.

combinatietipLekker met in ringen gesneden rode ui erdoor.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.