Italiaanse ovenschotel met salami
Italiaanse ovenschotel met salami

Italiaanse ovenschotel met salami

Aardappeltjes uit de oven met zelfgemaakte tomatensaus en salami: buono!

15 min. bereiden
35 min. oventijd
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekruide bakaardappeltjes

1

rode paprika

1

courgette

2

tomaten

1 el

milde olijfolie

200 g

fijngesneden prei

225 g

verse pastasaus tomaat-mascarpone

75 g

salami worst

125 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Aardappeltjes uit de oven met zelfgemaakte tomatensaus en salami: buono!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappeltjes in de ovenschaal en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

2

Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 min. op hoog vuur. Voeg de prei, tomatenblokjes en pastasaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de salami in reepjes van een ½ cm en de mozzarella in blokjes van 1 cm.

4

Verdeel de groente over de aardappelen. Verdeel de mozzarella en salami erover en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.