Ita­li­aan­se oven­scho­tel met sa­la­mi

Aardappeltjes uit de oven met zelfgemaakte tomatensaus en salami: buono!

(28) waardeer
italiaans hoofdgerecht Aardappeltjes uit de oven met zelfgemaakte tomatensaus en salami: buono! 4 personen
4 28

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappeltjes in de ovenschaal en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
  2. Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 min. op hoog vuur. Voeg de prei, tomatenblokjes en pastasaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de salami in reepjes van een ½ cm en de mozzarella in blokjes van 1 cm.
  4. Verdeel de groente over de aardappelen. Verdeel de mozzarella en salami erover en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 43-44

Italiaanse ovenschotel met salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se oven­scho­tel met sa­la­mi

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g gekruide bakaardappeltjes

Doe de aardappeltjes in de ovenschaal en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 rode paprika

Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de courgette en tomaten in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en paprika 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 200 g fijngesneden prei
  • 225 g verse pastasaus tomaat-mascarpone

Voeg de prei, tomatenblokjes en pastasaus toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 75 g salami worst
  • 125 g mozzarella

Snijd ondertussen de salami in reepjes van een 1⁄2 cm en de mozzarella in blokjes van 1 cm.

7
7

Verdeel de groente over de aardappelen. Verdeel de mozzarella en salami erover en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.