Hazenrugfilet met zuurkool
Hazenrugfilet met zuurkool

Hazenrugfilet met zuurkool

Als het wildseizoen eenmaal is begonnen, moet je er ook goed van genieten.

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zuurkool naturel

50 ml

kraanwater

2 tl

karwijzaad

3½ el

appelstroop

4

hazenrugfilets van de vakslager

60 g

ongezouten roomboter

250 ml

stevige rode wijn

1

gedroogde laurierblaadjes

4

jeneverbessen

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Als het wildseizoen eenmaal is begonnen, moet je er ook goed van genieten.

Aan de slag

1

Verwarm in een pan de zuurkool met 50 ml water, het karwijzaad en 3 el appelstroop met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.

2

Dep ondertussen de hazenrugfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets 3 min. op middel hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 10 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.

3

Schenk ondertussen de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan. Voeg het laurierblaadje en de jeneverbessen toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Roer regelmatig. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de rest van de appelstroop toe aan de jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de zuurkool af. Schenk de rodewijnjus door een zeef en serveer met de hazenrugfilet en zuurkool.

tip

combinatietipLekker met knolselderijpuree.