Breng de bouillon met het water en de tuinerwten aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo, komijn en chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en neem de pan van het vuur. Schenk de chorizo-kruidenolie door een zeef en vang op.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Haal de blaadjes van de munt. Voeg de avocado en 2⁄3 van de munt toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de chorizo-olie en de rest van de muntblaadjes.
Tuinerwtensoep met chorizo-olie
Supersnel en lekker pittig soepje, deze variant met tuinerwten, chilivlokken en chorizo.
- bereidingstipIn plaats van 1 pot kippenbouillon en 500 ml water kun je ook 2 bouillontabletten en 900 ml water gebruiken.
- combinatietipIn dit gerecht worden de gebakken chorizostukjes verder niet verwerkt, maar je kunt ze wel gebruiken voor: 'guacamole met chorizokruim'. Het recept vind je elders op ah.nl/allerhande.
Tuinerwtensoep met chorizo-olie
Supersnel en lekker pittig soepje, deze variant met tuinerwten, chilivlokken en chorizo.

voorgerecht
4 personen
255 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng de bouillon met het water en de tuinerwten aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo, komijn en chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en neem de pan van het vuur. Schenk de chorizo-kruidenolie door een zeef en vang op.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Haal de blaadjes van de munt. Voeg de avocado en 2⁄3 van de munt toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de chorizo-olie en de rest van de muntblaadjes.
bereidingstip:In plaats van 1 pot kippenbouillon en 500 ml water kun je ook 2 bouillontabletten en 900 ml water gebruiken.
combinatietip:In dit gerecht worden de gebakken chorizostukjes verder niet verwerkt, maar je kunt ze wel gebruiken voor: 'guacamole met chorizokruim'. Het recept vind je elders op ah.nl/allerhande.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 ml kippenbouillon in pot
500 ml kraanwater
450 g diepvries tuinerwten
75 g lichtpittige chorizo
½ tl gemalen komijn
1 tl chilivlokken
25 ml traditionele olijfolie
1 avocado
7½ g verse munt
Dit heb je nodig
staafmixer



