Doe de rodekool, bieten en 25 g boter met het water en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 12 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan. Roer de appelcompote erdoor en warm 2 min. mee.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes, peper en eventueel zout 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de uien en knoflook toe.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de tartaartjes met peper en eventueel zout en gril 12 min. Keer halverwege. Schep de rucola door de aardappeltjes. Serveer de rodekool en biet met de gebakken aardappeltjes en een tartaartje.
Hollands agv'tje met rodekool
Aardappel-groente-vlees, maar dan met extra groente... Extra lekker!
- combinatietipLekker met tuinkers.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Hollands agv'tje met rodekool
Aardappel-groente-vlees, maar dan met extra groente... Extra lekker!

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Doe de rodekool, bieten en 25 g boter met het water en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 12 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan. Roer de appelcompote erdoor en warm 2 min. mee.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes, peper en eventueel zout 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de uien en knoflook toe.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de tartaartjes met peper en eventueel zout en gril 12 min. Keer halverwege. Schep de rucola door de aardappeltjes. Serveer de rodekool en biet met de gebakken aardappeltjes en een tartaartje.
combinatietip:Lekker met tuinkers.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g gesneden rodekool
400 g geraspte rode bieten
50 g ongezouten roomboter
50 ml kraanwater
360 g appelcompote met stukjes appel
2 tenen knoflook
900 g aardappelschijfjes
150 g gesneden uien
4 rundertartaar
40 g rucola
Dit heb je nodig
grillpan