bewaar
Pittige harissahummus
Pittige harissahummus
bewaar

Pittige harissahummus

Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.

5 min. bereiden
licht pittig
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten in blik

2 el

tahini white in pot

2 el

extra vierge olijfolie

1 tl

baharat kruidenmix

1 el

harissa pikant

100 ml

kokend water

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Hummus is van zichzelf al lekker, maar met een beetje meer pit wordt-ie alleen nog maar beter.

Aan de slag

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat extra kokend water toe om de hummus nog gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met extra harissa. Roer dit met een swirl door de hummus.

combinatietipLekker met soepstengels of stokbrood. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.