Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook
Balsamicoglazuur is zoet en zuur tegelijk en is een heerlijke combinatie met de grillsmaak van het vlees.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 kg diepvries côte de boeuf (op kamertemperatuur)
- 3 semigedroogde tomaten
- 5 blaadjes verse salieblaadjes
- 50 ml balsamicoglazuur
- 2 el crème fraîche
- 2 el milde yoghurt
Keukenspullen
- gasbarbecue
- vleesthermometer
- aluminiumfolie
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Zet de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in een vuurvaste schaal. Besprenkel met de helft van de olie en pof ca. 45 min. op een gesloten barbecue. Neem de knoflook van de barbecue en laat afkoelen.
- Bestrooi de côte de boeuf rondom met peper en zout. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en gril ca.12 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de tomaten en salie fijn en meng met het balsamicoglazuur. Bestrijk het vlees rondom met het glazuur. Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 60 °C (medium). Braad het vlees rustig in ca. 25 min. tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Keer elke 5 min. en bestrijk telkens met het glazuur. Neem het vlees van de grill en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
- Wip ondertussen met een mes de tenen uit de bol knoflook. Doe met de crème fraîche, yoghurt, peper en eventueel zout in een kom en pureer met de staafmixer. Snijd het vlees in plakken en serveer met de knoflooksaus.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Pof eerst de knoflook op 180 °C. Gril het vlees in een grillpan en laat het in ca. 25 min. verder gaar worden in de oven op 125 °C. Keer regelmatig en bestrijk met het glazuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 49 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 680 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook
Zet de barbecue aan.
- 1 bol knoflook
Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in een vuurvaste schaal.
- 2 el traditionele olijfolie
Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. op een gesloten barbecue.
Neem de knoflook van de barbecue en laat afkoelen.
- 1 kg diepvries côte de boeuf
- 2 el traditionele olijfolie
Bestrooi de côte de boeuf rondom met peper en zout. Bestrijk het vlees met de olie en gril ca.12 min. op de barbecue. Keer halverwege.
- 3 semigedroogde tomaten
- 5 blaadjes verse salieblaadjes
- 50 ml balsamicoglazuur
Snijd ondertussen de tomaten en salie fijn en meng met het balsamicoglazuur.
Bestrijk het vlees rondom met het glazuur.
Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 60 °C (medium).
Braad het vlees rustig in ca. 25 min. tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Keer elke 5 min. en bestrijk telkens met het glazuur.
Neem het vlees van de grill en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
- 2 el crème fraîche
- 2 el milde yoghurt
Wip ondertussen met een mes de tenen uit de bol knoflook. Doe met de crème fraîche, yoghurt, peper en eventueel zout in een kom en pureer met de staafmixer.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de knoflooksaus.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht ook in de oven bereiden. Pof eerst de knoflook op 180 °C. Gril het vlees in een grillpan en laat het in ca. 25 min. verder gaar worden in de oven op 125 °C. Keer regelmatig en bestrijk met het glazuur.