bewaar
Bieflapjes met spruiten en zoete-aardappelpuree
Bieflapjes met spruiten en zoete-aardappelpuree
bewaar

Bieflapjes met spruiten en zoete-aardappelpuree

Ga op de gezondere toer met deze puree van zoete aardappel.

15 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

zoete aardappel

250 g

kleine spruiten

150 g

bieflap

2 el

traditionele olijfolie

1 el

ongebrande walnoten

½ el

grove Zaanse mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Ga op de gezondere toer met deze puree van zoete aardappel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 10 min. gaar. Maak de spruiten schoon en kook ze in een andere pan in 6 min. beetgaar. Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Hak de walnoten grof.

2

Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper. Serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.

dieettipMosterd staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.